Stěhovák Praha přináší pár rad a tipů na stěhování bez nervů a obtíží

08.10.2013 09:46

Stěhovací firma Stěhovák PrahaTipy a rady, jak se bez nervů a obtíží přestěhovat, sestavil Stěhovák Praha dohromady na základě jeho reálných zkušeností nabytých při minulých zakázkách. Ve zkratce jde o dvě zásadní rozhodnutí, a to kdy a jak stěhovat. 

 

 

Kdy stěhovat

Víkend

Pokud máte tu možnost a nestěhujete se na poslední chvíli, je vhodné zvolit takový termín, který Vám poskytne dostatečný prostor i s určitou časovou rezervou. Víkend je tak pro mnoho lidí jedinou možností, kdy se mohou v klidu přestěhovat, aniž by si museli brát v zaměstnání dovolenou nebo náhradní volno. Stěhovák Praha Vás přestěhuje o víkendu a ve svátek za stejné ceny jako v pracovní dny, takže je dobré si jeho služby objednat s předstihem. Objednejte si stěhování u Stěhováka Praha co nejdříve a předejděte možnosti, že všechny stěhovákovy vozy a zaměstnanci budou rezervováni pro jinou zakázku.

Dopravní situace

Zároveň je dobré zvážit i další okolnosti, jakými jsou např. denní doba. Pokud si totiž objednáte stěhování po Praze ve všední den kolem 17 hodiny, tak je velká pravděpodobnost, že na relativně dlouhou dobu skončí Stěhovák Praha s autem v zácpě, čímž se celé stěhování prodraží. Ideální dobou pro stěhování je tak celé dopoledne, doba kolem oběda až do 16 hodiny a dále pak večer od 19 hodiny.

 

Jak stěhovat

Parkovací místo

Když už máte jasno o termínu stěhování, určitě se vyplatí myslet na některé drobnosti, které mohou průběh stěhování značně urychlit a tím pádem i zlevnit. První věcí, kterou Stěhovák Praha svým zákazníkům doporučuje, je zajištění nejvhodnějšího možného parkovacího místa či přístupu k nemovitosti. Je totiž rozdíl, jestli stěhované věci skládá hned za vchodovými dveřmi do auta nebo když s nimi musí urazit několik desítek metrů dlouhou cestu. To stojí čas a jak každý ví, čas jsou peníze...

Výtah

I s ohledem na ostatní obyvatele domu je dobré minimálně jeden den před stěhováním na výtah umístit informaci, že bude v daný den a hodinu probíhat stěhování. Měli byste se tak vyhnout situaci, že bude výtah v tuto dobu zabrán někým jiným. A dovětek ve znění např. "Děkuji za pochopení" není nikdy na škodu.

Již při nacenění je rovněž dobré mít změřené všechny dveře na trase stěhování a rovněž velikost výtahu. Celkový čas stěhování totiž zásadně ovlivní fakt, že je v domě k dispozici např. nákladní, nebo velký osobní výtah, do kterého se vejde valná většina stěhovaných věcí. Rovněž je nutné počítat s tím, že fyzikální zákony platí i u stěhování, takže velká sedací souprava se nemusí do dveří nového bytu vejít.

Demontáž, montáž a obaly

Další samostatnou kapitolou je demontáž stěhovaného nábytku a jeho příprava na převoz. Stěhovák Praha je šikovný a zkušený a jednotlivé moduly nábytku od sebe odšroubuje, odstraní poličky apod., ale opět je to na úkor času, který je klíčovým kritériem pro výpočet ceny za stěhování. Pokud tedy chcete ušetřit, nábytek vykliďte a zbavte poliček, popř. zabalte do stretch fólie. Čas lze rovněž ušetřit tím, že veškeré věci budou připraveny ke stěhování v bednách či krabicích. Pokud žádné takové krabice nemáte, tak Stěhovák Praha Vám je zdarma zapůjčí nebo za rozumnou cenu prodá.

 

Zdroj: Stěhovák Praha