Rodinný dům za 880 tisíc

17.05.2011 17:16

Typový nízkonákladový a nízkoenergetický dům Natura Space od společnosti POLYMUR spol. s r.o. je navržen jako modulový a lze jej postavit na půdorysech 6,4 x 6,4 metru nebo 6,4 x 9,4 metru. Díky tomu, že se skládá z jednotlivých modulů, umožňuje růst obytné plochy podle měnících se finančních možností investora a požadavků rodiny.

Systém Europanel

Dům Natura Space je založen na využití všech unikátních vlastností systému Europanel od společnosti EUROPANEL s.r.o. Základním prvkem stavebního systému Europanel je panel vyrobený slepením desek OSB s polystyrénovým jádrem, který má vynikající mechanické a tepelně technické vlastnosti. Zároveň je lehký, rozměrově přesný, jednoduše zpracovatelný a zaručuje vysokou kvalitu a rychlost výstavby. Kvalita výroby a vynikající technické parametry stavebního systému Europanel jsou zajištěny certifikací dle české i slovenské legislativy.

 

Technické detaily

Dům Natura Space je navržen pro jednočlenné, dvoučlenné a vícečlenné domácnosti. Základní moduly jsou již dopředu připraveny pro případné rozšíření o další moduly. Pokud tedy majitel bude časem potřebovat další pokoj, pracovnu či saunu, dá se k domu připojit další místnost, tzv. modul For Natura Space. Tento modul je možné připojit k oběma štítovým stěnám, ve kterých jsou již připraveny vstupy do těchto prostor.

Nespornou výhodou tohoto originálního řešení je vyloučení všech mokrých procesů při stavbě. Nutno však dodat, že tento fakt nezbavuje stavebníka povinnosti opatřit si stavební povolení.

Stavba je založena nad úrovní terénu na zemních vrutech. Uvnitř domu je prefabrikované jádro, které obsahuje veškeré instalace pro celý dům, včetně koupelny, wc, technického zázemí a schodiště s úložným prostorem pro výstup na galerii. Na stropu, či spíše na vrchní podlaze jádra je vytvořen prostor pro spaní o velikosti 6 m2 , který je možné jednoduše zvětšit na 26 m2. V jádru je zabudovaná elektroinstalace, včetně ovládacích a řídících prvků elektro topení pro celý dům Natura Space.

Dalším zajímavým prvkem domu je středová posuvná prosklená stěna o velikosti 6 m2, která propojuje interiér s exteriérem a venkovní obložení domu, včetně střechy z modřínových latí s mezerami o různých profilech a velikostech.

 

Cena

Vedle všech technických detailů a zajímavostí této typové stavby je však nutné uvést i její cenu. Základní modul, tedy Natura Space o rozměrech 6,4 m x 6,4 m, včetně vybaveného jádra o velikosti 7,5 m2, stojí 880 tisíc Kč bez DPH. Za přípojení již zmíněného modulu For Natura Space o velikosti 12 m2 si pak připlatíte 250 tisíc Kč. Dům tak i přes svoji relativně nízkou pořizovací cenu splňuje všechny požadavky na moderní bydlení a je skvělou volbou pro mladé rodiny či seniory.

 

Vizualizace

VSTUP do fotogalerie

Zdroj: www.polymur.cz