Rodinný dům FORTUNA

25.05.2011 21:06

Rodinný dům FORTUNA od společnosti Dřevostavby Pardubice se řadí do ekonomické kategorie domů a je vhodný do nízké okolní zástavby a jako samostatně stojící. RD FORTUNA má nenáročnou a rychlou výstavbu. Je vhodný především pro rovinatý, popř. mírně svahovitý pozemek. Díky jednoduché dispozici domu a propojení místností se opticky zvětšuje obytný prostor. Svým bezbariérovým řešením je vhodný i pro bydlení osob se sníženou pohybovou schopností.

 

Konstrukční systém

Při stavbě je využit EUROPANEL systems od společnosti EUROPANEL s.r.o., který je certifikován jako stavební systém ve své celkové podstatě pro stěnové, stropní, střešní, nosné a nenosné konstrukce. Tento komplexní navzájem na sebe navazující systém přináší při výstavbě řadu předností. Europanel systems (systém) stěn, stropu a střech urychlí a zefektivní Vaši stavbu.

Na rozdíl od ostatních technologií má tento homogenní stavební systém své stavebně-fyzikální a stavebně-ekonomické předností. Systém disponuje vysokou pevností a stálostí konstrukce přes vynikající tepelnou izolaci s absencí tepelných mostů, absolutní vzduchotěsností a až nekonečnou variabilitou a různorodosti použití.

Základem pro stavební materiál systému je dřevo (OSB deska) a polystyren (EPS deska). Spojením těchto materiálů, kdy na polystyrénovou desku je z obou stran aplikovaná deska OSB, vznikne konstrukční stavební prvek (panel). Teprve otvory pro instalace, způsob spojování a možnosti použití vytvářejí z jednotlivých prvků stavební systém.

Hlavním prvkem je nosný konstrukční panel, skládající se ze dvou základních komponentů: statického pláště z dřevoštěpkové desky OSB a izolačního jádra ze stabilizovaného samozhášivého polystyrénu PSB-Z.

 

Dispozice domu

  • dispozice domu: 3 + KK
  • zastavěná plocha : 90 m2
  • užitková plocha: 85 m2
  • obytná plocha: 69,9 m2

 

Cena

  • spodní stavba - 213 451,- Kč
  • hrubá stavba uzavřená - 665 466,- Kč
  • dostavba na klíč - 600 009,- Kč
  • cena na klíč ve variantě standard - 1 488 928,- Kč

 

Ceny jsou uvedeny bez 10 % DPH a dopravy. Doprava, zařízení staveniště, vyčištění stavby, likvidace odpadů, lešení a režie se pohybuje mezi 2 až 5 % z ceny bez DPH.

 

Vizualizace

VSTUP do fotogalerie

Zdroj: www.drevostavby-pardubice.cz