Přípravy veletrhu FOR ARCH 2013 jedou naplno

10.05.2013 12:10

Přípravy nejnavštěvovanější události ve stavebnictví v ČR, veletrhu FOR ARCH, jedou na plno. Brány PVA EXPO PRAHA se sice zájemcům o stavební technologie otevřou až 17. 9. 2013, ale již nyní můžeme prozradit zásadní informace o programu akce. 24. ročník mezinárodního stavebního veletrhu se letos zaměří na aktuální téma rekonstrukce a revitalizace budov. Přímo tak naváže na loňské téma úspor ve stavebnictví. Souběžně s veletrhem FOR ARCH budou patřit prostory výstaviště PVA EXPO PRAHA také veletrhům FOR THERM, FOR WOOD, BAZÉNY,SAUNY&SPA a FOR WASTE. Návštěvníci tak na jednom místě najdou kompletní novinky ze všech oborů souvisejících s výstavbou a modernizací.

 

Rekonstrukce od A do Z - od střechy po rozvody

Mezinárodní stavební veletrh FOR ARCH se letos uskuteční ve dnech 17. – 21. září 2013, s předstihem se mohou jeho návštěvníci těšit na hlavní body jeho programu. FOR ARCH si za dobu své existence vybudoval silnou pozici veletrhu, který reaguje na aktuální situaci na trhu a představuje moderní trendy ve stavebnictví. V současnosti pomalu končí životnost řady budov a zároveň jsou kladeny stále větší požadavky na snižování energetické náročnosti budov. 24. ročník akce se proto bude věnovat velice žádaným rekonstrukcím, revitalizacím a modernizacím objektů. Toto téma je velmi aktuální i s ohledem na státní dotační programy, které jsou určené mj. na modernizaci staveb. Součástí doprovodného programu veletrhu bude konference nazvaná „Rekonstrukce a revitalizace“, na které se podílejí všichni hlavní odborní partneři akce: Státní fond životního prostředí ČR, Státní fond rozvoje bydlení, Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR a Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě.

 

Zájemci na veletrhu např. zjistí, jak nejlépe postupovat při výměně plochých i šikmých střech, sedlových střech a zhotovení nadstavby. Uvítají rady, jak na rekonstrukci oken, dveří či opravu balkonů a lodžií. V souvislosti s rostoucími náklady na energie budou majitele nemovitostí jistě zajímat technologie pro zateplení budov. Získají zde také informace o státních dotacích na rekonstrukce. Podle ředitelky Státního fondu životního prostředí ČR Radky Bučilové bude jejich prezentace na veletrhu patřit dotačnímu programu Nová zelená úsporám.