Ochrana dřevěných stavebních konstrukcí pomocí přípravků Bochemit

02.06.2011 12:55

Přípravky řady Bochemit jsou určeny k preventivní ochraně především stavebního dřeva před napadením biotickými škůdci, jako jsou dřevokazné houby, plísně a dřevokazný hmyz, nebo k ošetření již napadeného dřeva.

Na trh jsou Bochemity dodávány v podobě koncentrované kapaliny. To zanemná, že přípravek se před jeho použitím naředí v předepsaném poměru vodou, následně se promíchá a potřebné množství připraveného roztoku se nanese na dřevo. Aplikace je možná nátěrem, postřikem nebo ponořováním. Volba nanesení závisí na možnostech uživatele a na použití ošetřeného dřeva. Kromě čiré varianty jsou k dostání přípravky i v zelené nebo hnědé barvě. Účel barvy je identifikační, a to snadno odlišit již ošetřenou část dřeva od ještě neošetřené.

 

Bochemit Optimal - „ 5v1 - širokospektrální”

Jedná se o koncentrát organických účinných látek nové generace pro dokonalou dlouhodobou preventivní ochranu dřeva proti biotickým škůdcům. V podstatě jde o následníka velmi rozšířeného a populárního prostředku na ochranu dřeva Bochemitu QB, ze kterého zdědil ty nejlepší vlastnosti jako je vysoká vydatnost (z 1 kg až 50 m2 ošetřené plochy) a příznivá cena, ale navíc je však zdokonalen a rozšířen o další řadu účinnostních parametrů.

 

Bochemit Optimal je zcela optimální řešení pro ty, kteří chtějí pro ochranu dřevěných prvků maximální spolehlivost a nejvýhodnější cenu.

Bochemit Optimal působí preventivně proti termitům, dřevokaznému hmyzu, plísním, dřevokazným houbám a dřevozbarvujícím houbám.

Díky svému složení je odolnější proti vymývání účinných látek ze dřeva působením povětrnostních podmínek než běžné levnější přípravky na bázi soli bóru. Zaručuje tak efektivnější účinnost a ochranu a přitom je šetrnější k životnímu prostředí.

Výhodou oproti jiným konkurenčním přípravkům je fakt, že po aplikaci čiré varianty není změněn vzhled dřeva. Dřevo po aplikaci nezískává žluté zabarvení. Rovněž preventivně chrání proti zamodrání a zašednutí dřeva způsobené dřevozbarvujícími houbami.

Je ideální pro ty, kteří hledají přípravek na ochranu dřeva, který nezmění přirozený vzhled dřeva, odolává vymývání a dlouhodobě preventivně chrání proti nejobávanějším biotickým škůdcům.  

 

Přípravek Bochemit Optimal garantuje vysokou účinnost a zároveň zaručuje velmi příznivou cenu. Je určen kutilům i řemeslníkům pro jeho snadnou a jednoduchou aplikaci a především pro své široké spektrum vlastností díky nimž se každý stává profesionálem.

  • Širokospektrální produkt 5v1
  • Preventivně působí proti termitům, plísním, hmyzu, houbám a dřevozbarvujícím houbám
  • Nemění vzhled dřeva po aplikaci
  • Je šetrnější k životnímu prostředí 
  • Odolnější proti vymývání oproti přípravkům na bázi borité

 

Bochemit Antiflash

Koncentrát s trojí kombinovanou účinností působí jako preventivní ochrana proti dřevokazným houbám, hmyzu a zároveň snižuje reakci dřeva na oheň. Svými protipožárními účinky je podle ČSN EN 13501-1 výrobek zařazen do třídy C reakce na oheň. Bochemit Antiflash při kontaktu ohně s dřevěným materiálem zabraňuje průniku tepla, a tím termické oxidaci dřevní hmoty. Svým rozkladem uvolňuje nehořlavé plyny, kterými ředí okolní vzduch a ochuzuje jej tak o kyslík. Tak zabraňuje šíření plamene a zároveň snižuje teplota dřeva.

Je vhodný pro ošetření veškerého stavebního řeziva, dřevěných prvků stavebních konstrukcí a dalších materiálů na bázi dřeva zabudovaných v interiérech staveb. Vyrábí se jak v bezbarvé variantě, tak i ve variantě hnědé a zelené. Lze ho aplikovat postřikem, máčením i nátěrem. Pro biocidní ochranu před dřevokaznými škůdci je vhodné přípravek naředit vodou v poměru 1 : 9. Pro snížení reakce dřeva na oheň přípravek je nutné ho naředit poměrem 1 : 1.