Moderní a efektivní bydlení „ve dřevě“ představí veletrh FOR WOOD

22.07.2013 16:23

Ze zimního termínu se do atraktivního souboru podzimních stavebních veletrhů nově zařadí již 8. ročník veletrhu dřevostaveb a využití dřeva pro stavbu FOR WOOD. Ten nabídne žhavé novinky z oblasti konstrukce, strojního vybavení a výstavby masivních dřevostaveb, jako jsou sruby, roubenky a vrstvené masivní dřevo. „Dřevo jako klasický materiál má ve stavebnictví svou nenahraditelnou roli a architekti se k němu stále vrací. V současnosti se dřevostavby dostávají do popředí v souvislosti s novým trendem, který volá po efektivním a úsporném stavění,“ vysvětluje Martin František Přívětivý, ředitel obchodního týmu stavebních veletrhů. Nad akcí převzala záštitu Asociace dodavatelů montovaných domů.

 

Odborníci i laická veřejnost zde načerpají inspiraci pro plánované stavby dřevěných budov, ať už se jedná o rodinné domy, průmyslové haly, zahradní domky a chaty nebo opravy a rekonstrukce historických objektů. Zájemci na veletrhu naleznou vše potřebné od konstrukce po samotnou realizaci, konkrétně např. nabídky návrhářského software, vhodné stavební materiály či technologie pro zhotovení základů i opláštění dřevostaveb. Své expozice zde budou mít také výrobci a dodavatelé strojního vybavení pro opracování dřeva či úpravu polotovarů, výrobci chemie a sanačních prostředků.

 

Na loňském ročníku veletrhu FOR WOOD se prezentovalo více než 100 předních firem z oboru na výstavní ploše 2166 m2. Podle dosavadních ohlasů organizátoři očekávají velký zájem vystavovatelů také letos.

 

 

Zdroj: www.abf.cz